Как ще реагирате, ако срещнете динозавър? (ВИДЕО)

10743
Как ще реагирате, ако срещнете динозавър? (ВИДЕО)

Живеете си в съвременния свят от стъкло и бетон, карате си колата, купувате си кафе от автомата. И един ден слизате в подземния паркинг, а там ви напада истински динозавър!

Разбира се, това не е истински динозавър, но изглежда много реалистично. Авторите на видеото, което ще видите долу, са австралийците Хамиш Блейк и Анди Лий от дуета Hamish&Andy, които наблюдавали паниката на нищо неподозиращите хора.

Брачните танци на динозаврите

Изследователите намират все повече и повече доказателства, че динозаврите са приличали на съвременни птици. Сега към това може да се до...

В същото време биолозите от университета на Осло (Норвегия) назоваха възможното количество видове динозаври, живели някога на Земята. Според тях в мезозоя са съществували 1936 вида динозаври, като минимално възможният брой видове е 1543, а максималният – 2468.

Изследването на учените се основава на известни данни за систематиката и палеобиологията на динозаврите. Те включват 3122 наблюдения на Dinosauria (974 рода и 1124 вида) и техните подгрупи: 1150 наблюдения на Ornithischia (306 рода и 360 вида), 602 наблюдения на Sauropodomorpha (215 рода и 246 вида) и 1366 наблюдения на Theropoda (451 рода и 516 вида).

За всички видове биолозите са изчислили количеството на откритите останки. При работата учените се опитали да направят оценка на броя видове динозаври с помощта на собствен статистически модел, наречен TRiPS (True Richness estimated using a Poisson Sampling model).

Динозаврите са обитавали Земята от триасовия период (приблизително преди 225 млн. г.) до края на периода креда (преди около 65 млн. години).

Вулканите не са могли да убият динозаврите

Мащабните изригвания на вулкани едва ли са могли да доведат до измирането на динозаврите в края на мезозоя, въпреки общоприетото мнение...

Палеонтолозите засега не знаят точния брой на видовете динозаври. Някои експерти твърдят, че откритите фрагменти на животни, отнасяни към различни геоложки стадии, може да принадлежат на един и същи вид.

А сега вижте как реагират хората от съвремието, когато срещнат… динозавър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com