Загадъчните долини на смъртта

13699
Загадъчните долини на смъртта
Снимка: Wikimedia Commons

В най-различни ъгълчета на нашата планета съществуват местности, които отдавна се ползват сред околните жители със зловеща слава. Тези тайнствени места се обединяват от название, което звучи еднакво на всички езици и наречия – Долините на смъртта.

Долината на смъртта, САЩ

Тази долина е разположена в Съединените щати в южната част на Невада. Страховитото си название тя е придобила вследствие на случаи на безследно изчезнали тук хора. Допълнителна загадъчност ѝ придава това, че автомобилите, с които пътували изчезналите, били откривани цели и непокътнати – но от хората в тях нямало и следа.

Изказвани са различни, понякога и съвсем противоречиви версии – например местните жители били убедени, че тук имат пръст военните, които изпитвали нови оръжия в тази местност. Но и самите военни си имали проблеми с изчезвания тук…

Долината на седемте смърти, Индия

В Северна Индия има долина, която дори не се нарича Долината на смъртта, а Долината на седемте смърти. От нейните "обятия", ако се вярва на местните поверия, никой не се връщал. И все пак последната експедиция се върнала цяла и невредима и дори донесла обяснение на зловещата слава на тази долина.

Оказало се, че насред местността има езеро, под което се нарупва и от време на време на повърхността се изхвърля метан. При тихо време, вследствие на това явление, долината наистина е способна да умъртви всичко живо наоколо. Така и обаче останало необяснено защо вътрешностите на откривани тук тела били изгорени като от огън, а отвън били неувредени.

Долината на обезглавените, САЩ

Фотозагадката от 11 септември, която никой не успя да обясни

Около датата 11 септември 2001 г. има множество теории на конспирацията. Никой обаче не отрича очевидните факти, които до ден днешен ня...

В северозападната част на САЩ е разположена още една долина със зловеща слава. Тя се нарича Долината на обезглавените – това название е получила, след като през 1898 година в нея изчезнала безследно група от шест души. През 1905 година също толкова внезапно изчезнала и втора група златотърсачи.

След три години случаен ловец се натъкнал на техните останки. Скелетите лежали на склона на обрасъл с храсти хълм и били обезглавени. През 1921 година долината погълнала поредната жертва – Джон О’Брайън, а година по-късно – и Ангъс Хол. През 1932 година тук било открито тялото на Фил Пауърс, също лишено от глава.

През 1965 година към Долината на обезглавените тръгнала експедиция, за да изясни най-накрая тайната на "убийственото място". Уви, тези смелчаци били застигнати от участта на всички попаднали тук – никой от членовете на тази група не бил видян повече.

Изказвани са различни версии за събитията, дори най-фантастични – например за животно човекоядец.

Останалите аномалнии места, които са си заслужили името Долина на смъртта, както и снимки можете да откриете в Мегавселена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com