Вирусът зика - съществува ли наистина?

6883
Вирусът зика - съществува ли наистина?

Вирусът Зика всява паника по света, но това е поредната измама, която разобличават медици и журналисти в Бразилия – страната, от която тръгва „епидемията“ от микроцефалия, пише Pravda.ru, като се позовава на техните изводи, според които този вирус, както и много други в последно време, са измислена история на мултинационалните корпорации, които се опитват да скрият своите престъпления и да всеят паника на планетата.

ХИВ, Западнонилска треска, свински грип, атипична пневмония, ебола… Всеки път за смъртните случаи и болестите се обвинява вирус. Но всъщност всички тези болести се предизвикват от други причини, пише един от авторите на сайта Resumen Latinoamericano.

Извънредно положение в Хондурас заради вируса зика

Правителството на Хондурас обяви извънредно положение в цялата страна във връзка с нарасналия брой на случаите на заразяване с вируса з...

Той отбелязва, че вирусът Зика, който сега се обвинява в раждането на деца с микроцефалия (недоразвит мозък), е известен от края на 40-те години на миналия век и тогава е предизвиквал само леки заболявания. Защо сега този вирус се обвинява в сериозни генетични нарушения?

Това е номер и лъжа на учените, които днес работят за определени корпорации, твърди авторът. Към заболяването на плода от микроцефалия в утробата на майката водят редица фактори, пояснява авторът, а в Бразилия това е неконтролируемото използване на пестициди. Бразилия е световен лидер по тяхното използване.

Съдържащите се в пестицидите химически вещества атразин и меолахлор предизвикват задържане на ръста на плода и появата на бебета с малка глава, се казва в едно от медицинските изследвания, цитирани от автора.

Вижте кои са останалите доводи на специалистите.

Здравното министерство излезе с програма с шест мерки за борба с вируса "Зика"

Заради обявената опасност от пандемия, здравното министерство (МЗ) публикува конкретни превантивни мерки срещу разпространението на вир...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно