Учен смята, че е открил следи от друга вселена

15838
Учен смята, че е открил следи от друга вселена

Светлината, излъчена от водорода малко след Големия взрив, е оставила мистериозни ярки петна в Космоса. Възможно ли е те да са доказателство за сблъсък с други вселени?

Завесата на ръба на Вселената може би се разкъсва, показвайки, че зад нея има нещо. Данните, предоставени от апарата на ЕКА "Планк", може би ни позволяват за първи път да зърнем следи от други вселени, които са се опирали в нашата.

Това е временното заключение от анализа на Ранга-Рам Чари (Ranga-Ram Chary), който е изследовател в американския център за данни от "Планк" в Калифорния. На картата на космическия микровълнов фон (CMB) Чари открил необичайно сияние, което може да е резултат от вливане на материя от друга вселена.

Според модерните космологични теории, които насочват, че нашата Вселена е просто един мехур от многото, такъв вид сблъсък би трябвало да е възможен.

Откриха първите доказателства, че живеем в мегавселена

Съществуващи вселени са оказвали натиск върху нашата по време на образуването й преди 13,8 млрд. г., което е оставило следи в космическ...

Подобна Мегавселена може би е вследствие от космическата инфлация – широко приетата идея, че ранната вселена се е разширила експоненциално за изключително малък период от време веднага след Големия взрив.

Веднъж щом започне, инфлацията никога реално не спира и затова множествеността на вселените става почти неизбежна.

"Бих казал, че повече версии на теорията водят до безкрайна инфлация, която произвежда голям брой вселени джобове", казва Алън Гут (Alan Guth) от Масачузетския технологичен институт (MIT).

Къде са другите вселени и можем ли да ги открием, научете в Мегавселена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com