Трудният живот на истинския вампир

21721
Трудният живот на истинския вампир

Американски учени представиха изследване на "истински" вампири – хора, които не просто принадлежат към популярната субкултура, а наистина употребяващи чужда кръв за получаване на енергия.

Учените подчертават прикритостта на вампирите и тяхното нежелание да разкрият своята идентичност пред лекари и психотерапевти. Изследването е представено в сп. Critical Social Work, а накратко за него се разказва в съобщение на университета на щата Айдахо.

Пореден "вампир" изровиха на Перперикон

"Вампир" и "Мадоната с младенеца" разкопаха археолозите от екипа на проф. Николай Овчаров на Перперикон, съобщи БГНЕС. След забавения ...

Авторът на статията проф. Уилямс (D. J. Williams) работи с вампири вече десет години. Такива хора, по думите му, принадлежат към най-различни слоеве на обществото – сред тях има юристи, лекари и занаятчии. Обединява ги субективното усещане за умора, каращо ги да търсят донор – човек, съгласен да бъде направен разрез в областта на гърдите, откъдето да се изцеди малко кръв, която вампирът изпива.

Статията се основава на допитване до 11 вампири, които се придържат към този начин на живот вече много години и имат съгласието на своите донори. Средната възраст на вампирите е 37 години, девет от тях са жени. Повечето от запитаните вампири се придържат към езически и неоезически вярвания.

"Главната цел на статията е да покаже, че вампирите всъщност са повече, отколкото се смята в обществото. Мнозина смятат, че "вампирите" са млади хора с изкуствени зъби и любители на филма "Здрач". Но истинското общество от вампири (такива, които твърдят, че им е необходима енергия във вид на кръв) не се вписва в този стереотип. Освен това тяхното общество се стреми да води честен и етично безупречен начин на живот“, отбелязва Уилямс.

Проблемът е в това, че вампирите се страхуват да разказват за своя живот на лекари и психотерапевти, притеснявайки се, че ще ги вземат за психично болни.

Созополският вампир вдъхновява авангарден творец

Созополският вампир не спира да разпалва въображението на чуждестранните гости. След като телевизия National Geographic направи филм з...

"Повечето вампири смятат, че такива са се родили, а не са избрали своята идентичност", допълва Уилямс. Според учения по цял свят броят на вампирите стига до няколко хиляди.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com