Танцът на последния болен от ебола (ВИДЕО)

8405
Танцът на последния болен от ебола (ВИДЕО)
Снимка: Gettyimages

В град Манкени, Сиера Леоне, отпразнуваха оздравяването на последния заболял от ебола в републиката. Танцът на вече бившия носител на вируса е качен в YouTube.

Според Mashable танцът символизира обратното броене: след 42 карантинни дни (максималния инкубационен период на болестта е 21 дни) Световната здравна организация ще обяви Сиера Леоне за напълно свободна от вируса ебола.

Ваксината срещу ебола - вече 100% ефективна

Светът за първи път е на прага да успее да предпазва хората от eбола, съобщи Световната здравна организация, след като данните от опит...

Изпълнителката на завладяващия танц е местната жителка Адама Санко – заразила се с ебола от своя 23-годишен син, който прихванал вируса в столицата на републиката Фрийтаун.

Младият човек починал, но неговата майка успяла да се излекува. Документът за оздравяването на жената е подписан лично от президента на Сиера Леоне Ърнест Бай Корома. „Макар че моето дете почина от треската, аз съм много радостна днес“, споделила с журналисти излязлата от клиниката пациентка. Тя също оставила своя отпечатък на специална стена, посветена на оцелелите в борбата с вируса.

Изданието отбелязва, че за последните няколко седмици в републиката не са били регистрирани нови случаи на ебола. Но президентът Корома призовал народа да не се отпуска и да не губи бдителност. Съседната Либерия беше обявена за свободна от вируса през май тази година, но нови случаи на заболяване са регистрирани там в продължение на още два месеца.

Нови случаи на ебола в Западна Африка

14 нови случая на ебола са били регистрирани в Гвинея и Сиера Леоне от началото на седмицата, предава CNN, като се позовава на съобщени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com