Страшните резултати от ДНК анализа на паяжината

23762
Страшните резултати от ДНК анализа на паяжината

Учените от университета "Нотр Дам" в САЩ са изяснили в хода на увлекателно изследване, че паяжината съдържа ДНК на убити от паяците жертви.

Специалистите са установили, че паяжината се явява истинско хранилище на генетична информация и представлява дом, построен от жертвите на неговия собственик.

Паяжината като много полезен материал

Паяжината, която сигнализира своя стопанин за приближаването на прясна храна, представлява белтък, обогатен с глицин, аланин и серин. ...

Има няколко традиционни начина за изучаване на паяците, за които задължително е необходимо да се съберат няколко живи образеца. Изследването на паяжината позволява значително да се опрости и ускори този процес.

Учените открили мрежи на три паяка – черни вдовици – и нахранили всеки от тях с два щуреца, а след няколко дни изследвали паяжините.

В хода на анализа от мрежите били изолирани гените на южната черна вдовица (Latrodectus mactans) и на домашния щурец (Acheta domesticus).

Разбира се, в дадения случай това не било неочаквано, но главното е, че методът сработил – технологията позволява на учените да установяват и идентифицират гени във всяка паяжина.

Мъж плаши паяк с оперно пеене

В социалната мрежа за видео споделяне Youtube хит стана клипчето на Андрю Уилкокс, който е намерил хитроумен начин да прогонва паяците ...

Детайлният анализ на мрежата разказва за нейния стопанин и убитите от него насекоми, като паяжината се оказала способна да съхранява ДНК в продължение на около 88 дни.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com