Смъртта мирише на…

11319
Смъртта мирише на…
Снимка: Thinkstock

Учени от Великобритания изяснили какъв мирис има трупът на човек веднага след смъртта, за което разказали на Британския фестивал на науката в Брадфорд, съобщава сайтът TechTimes.

Специалистите са стигнали до извода, че непосредствено преди началото на разлагането тъканите на организма миришат на свежо окосена трева, а също на прясна риба.

Времето на смъртта ще се определя по прасетата

Австрийски биолози и съдебни експерти направиха пробив, който скоро може да доведе до революция в методите за съдебномедицинска експерт...

Сред отделяните след смъртта съединения изследователите посочват хексанал (именно на него прясно окосената трева дължи своя характерен аромат), а също индол (отличаващ се с рязък аромат) и триметиламин (с мирис на прясна риба).

До своя извод учените стигнали, изследвайки няколко трупа на прасета. Експертите ги поставили в херметично пространство, от което периодично вземали проби въздух. Получените данни били сравнявани с мириса на жив човек.

Специалистите смятат, че изследването им може да се окаже полезно за криминалистите и техните кучета, които учените съветват да се тренират за търсене на наскоро починали хора, допълва Lenta.ru.

 

Какво виждаме преди смъртта си

Какво виждаме в сетния си миг: ярка светлина, блестящи порти, живота си като на филм? Един изследовател се опитва да разбере, пише life...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com