Полет през северното сияние (ВИДЕО)

7357
Полет през северното сияние (ВИДЕО)

Шампионът по парапланеризъм Орасио Льоренс прелетя през северното сияние в Норвегия. Полетът при температура -15ºC е изисквал специално оборудване.

Първия си полет на параплан 33-годишният испанец е извършил на 14 години, а след четири години взел участие в първото състезание. През 2012 година той счупил световния рекорд, извършвайки 568 завъртания след скок от хеликоптер на височина над 6 километра.

Нощен танц на китове по време на северно сияние (ВИДЕО)

Преди дни в интернет се появи кратко, но уникално видео на полярно сияние. Този път операторът е успял да запечата как сиянието е освет...

Орасио има пет победи в световни състезания, а наскоро стана първият човек, прелетял с параплан през северното сияние. Снимките са проведени над Тромсьо в Норвегия, скоростта на полета е достигала 60 км/ч.

Хидрокостюм и ръкавици с отопление защитавали Орасио от хипотермия (температурата на въздуха на земята в този ден била -15ºC).

Освен това в случай на падане във вода с тяхна помощ парапланеристът можел да издържи без последствия за здравето около 20 минути (това време било достатъчно за пристигането на спасителите).

Това става ясно от сайта на компанията Red Bull, взела участие в организирането на полета, който преминал успешно и без непредвидени произшествия.

Дженифър Донъли и нейното "Северно сияние"

Дженифър Донъли е американски автор на историческа проза. Нейният роман „Северно сияние” е носител на медал Карнеги (2003 г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com