Неизвестен човешки прародител е открит в Южна Африка

13548
Неизвестен човешки прародител е открит в Южна Африка

В южноафриканска пещера учените са открили 15 скелета, принадлежали на човекоподобни същества, които са живели на нашата планета преди около 3 милиона години. Възрастта на находката обаче не е известна.

Изследователите твърдят, че скелетите са принадлежали на създания, които са били "мост" между човека от съвременен тип и маймуните. Изследването е публикувано в сп. eLife.

Двулик Янус от Сибир претендира за прародител на човека

Когато палеонтолозите сравнили останките от рибата Janusiscus schultzei от платото Путорана, с други риби от девонския и силурския пери...

Представителите на новия вид са получили названието Homo naledi. Те се отличават от всички представители на древни хора, мозъкът им е сравним с размера на мозъка на горилите, а строежът на таза и плещите е доста примитивен.

И все пак учените отнасят находката към рода Homo, тъй като формата на черепа, неголемият размер на зъбите, сравнително дългите крака и строежът на стъпалата свидетелстват, че тези древни примати все пак се явяват родственици на съвременния човек.

Проф. Лий Бергер, ръководител на експедицията, твърди, че никога не е виждал подобни същества за цялата си научна кариера.

Още по-невероятен е фактът, че изследователите са открили не един, а цели 15 скелета, като костите са се съхранили много добре.

Скелети на духовници от Средновековието открити на Перперикон

Скелети на духовници от Средновековието бяха открити на Перперикон. До абсидата на църква от 13-14 век археолозите намериха два зидан...

Предстои учените да отговорят на въпроса, как скелетите са се озовали в пещерата – тя е разположена под земята и до нея води дълъг тесен тунел, по който са могли да пропълзят само жените.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com