Китай ще строи най-големия център за клониране на животни

10255
Китай ще строи най-големия център за клониране на животни

Най-големият център за клониране на кучета, крави и коне в света искат да строят в китайския Тяндзин (на 200 км от Пекин), пише China Daily, като се позовава на местните власти.

"С предполагаем обем на инвестициите 200 млн. юана (около 30 млн. долара) заводът ще се състои от лаборатории, център за клониране, генна банка, както и научно-образователен изложбен център", съобщава изданието, като се позовава на Икономическо-технологичната зона за развитие на Тяндзин.

Откриха потенциално годни за клониране останки от мамут

Якутски биолози и генетици са открили кожа и някои други останки от мамут, които потенциално може да се използват в генетични експериме...

Комитетът вече бил подписал стратегическо споразумение с компанията Yingke Boya Gene Technology (Tianjin) Ltd, която се явява дъщерно предприятие на Boyalife Group Ltd, водеща в Китай компания в сферата на стволовите клетки и биологичната медицина.

Една от целите на строителството на центъра било бъдещото прилагане на технологиите за клониране за подобряване на процеса на развитие на домашните животни. Не е ясно в какви срокове ще бъде реализиран проектът.

По данните на изданието, Yingke Boya Gene Technology (Tianjin) Ltd съвместно с южнокорейската Sooam Biotech Research Foundation е създала съвместно предприятие по клониране на кучета.

Към края на 2015 година за различни страни са били клонирани 550 кучета, които изпълняват специални задачи на летищата и митниците.

Австралийски милиардер ще инвестира в проект за клониране на динозаври

Австралийският милиардер Клайв Палмър щял да инвестира в проект за клониране на динозаври. Палмър, който нашумя с плановете си да въз...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com