И НАП падна жертва на находчива хакерска подигравка*

8898
И НАП падна жертва на находчива хакерска подигравка*

След като вчера (9 февруари) неизвестни интернет зевзеци се подиграха с Министерството на образование и пуснаха колаж относно турското робство, днес (10 февруари) последва подигравка и към Националната агенция по приходите (НАП).

Хакерите се възползват от програмен бъг в съответния сайт и по-точно в търсачката му, за да слагат колажи и клипчета. Ето на какво видео се радват посетителите на сайта на НАП - вижте ТУК. Клипът е изпипан в класическа чалга традиция, стил "Зелено, зелено, всичките пари са в зелено" - човекът вляво замерва с долари човека вдясно.

300 души с минимални заплати и скъпи придобивки ще бъдат проверени

Национална агенция за приходите (НАП) проверява 300 души, които в последните години се осигуряват на минималния осигурителен доход, но ...

От НАП* действаха бързо и оправиха търсачката си в разстояние на около половин час след публикуване на информацията, което блокира и клипчето.

Припомняме, че наскоро финансовият министър Владислав Горанов прекара чрез Правилник за прилагане на ДДС т.нар. данък уикенд - да не се връща ДДС за определени служебни вещи на регистрирани по ДДС субекти, които ползват съответните вещи и за лични нужди. Този налог хвърли в истински шок бизнеса, тъй като няма ясни правила за отчитането му. На практика се оказа, че всяка фирма сама трябва да каже дали дадена вещ се ползва за лични нужди или не. Заради тоталния субективизъм, работодателски организации поискаха да се сложи граница от 50 000 лева за отчитане - над нея да влиза в сила новото облагане. Реформаторският блок пък предложи 35 000, като се наблегна, че и самият Горанов каза, че с този данък се следи за избягване на такси към държавната хазна по отношение на големи предмети, като автомобили например.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com