Хора и еднорози някога живели в съседство

9416
Хора и еднорози някога живели в съседство

Измряло животно, известно като сибирски еднорог и повече напомняло дългорог носорог, е бродило по Земята преди 29 000 години, заедно с праисторическите хора.

Досега се смяташе, че Elasmotherium sibiricum е измрял преди 350 000 години, но изследване, публикувано в сп. American Journal of Applied Science, описва добре съхранен череп на животното, открит наскоро в Казахстан.

Малария довела до измирането на динозаврите

Учените от университета на Орегон са открили свидетелства, че маларията е съществувала още преди 100 милиона години и първите ѝ жертви ...

"По-скоро това е бил много голям самец – казва палеонтологът Андрей Шпанский от Томския държавен университет. – Най-големият от всички, описвани някога в научните изследвания."

Изследователите са използвали метод за радиовъглероден анализ, за да определят възрастта на животното, и това е довело до нови теории за миграцията на тези легендарни същества. Самият череп се оказал в добро състояние.

Сибирските еднорози, които по-скоро са били вегетарианци, са тежали до 4 тона, дължината им е достигала пет метра, а височината – до два метра.

Според новото изследване, проведено в Томския университет, ареалът на тяхното обитание се е простирал от река Дон до изтока на съвременен Казахстан.

Девонското масово измиране смалило гръбначните

"Ерата на рибите" в историята на Земята е завършила много по-рано от "ерата на динозаврите" – нейният край е поставен от девонско...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно