Хитлер създал атомна бомба и "летяща чиния"

31916
Хитлер създал атомна бомба и "летяща чиния"

В последните дни на Втората световна война нацистка Германия, възможно, е разработила атомна бомба, която можело да бъде приведена в действие с помощта на "летяща чиния", пише Еxpress.

Немски документален филм разказва, че нацистите са били изключително близко до разработката на оръжие за масово унищожение.

70 години след атомната бомба: прости ли Япония?

Преди 70 години на днешната дата – 6 август 1945 година – САЩ се решават на крачка, която човечеството още не познава и коя...

Според лентата със заглавието "В търсене на атомната бомба на Хитлер" изследването било толкова напреднало, че руски военнопленници били принесени в жертва, за да проверят ефективността на действието на бомбата.

Документалният филм, показан по ZDF, се позовава на неназовани източници от Русия и САЩ, които смятат, че резултатът от интензивните изследвания на Третия райх е бил на няколко милиметра от производството на бомба.

Това доказвали протоколи от допитвания на нацистки учени, свидетелства на очевидци и записки, оставени от изследователите.

Историкът Матия Ул твърди, че надпреварата в създаването на атомна бомба се активизирала в последната година на войната, когато Германия търпяла поражение на всички фронтове.

Избухва атомната бомба над Хирошима

На 6 август 1945 година е извършена атомната бомбардировка над японския град Хирошима. Тогава американският бомбардировач с име В-29 &b...

Работата в рамките на програмата ръководел генералът от СС Ханс Камлер. Камлер бил един от малцината нацистки чиновници, които отговаряли само пред Хитлер. На него били предадени 175 000 затворници от концлагерите за робски труд в заводите на "оръжието на възмездието", производство на танкове и строителство на секретни бункери.

Един от основните проекти на Камлер била долината Йонащал в Тюрингия, Източна Германия, която била място за ядрени и космически програми на нацистите.

Едно от изпитанията, както се съобщава, било проведено в началото на март 1945 година.

САЩ наложили 100-годишна забрана на файловете, отнасящи се до долината и до това, което се е случвало в секретните тунели на нацистите.

Иран може да е по-близо до атомната бомба, отколкото се смята

Експерти от американския Институт по проблемите на науката и международната сигурност смятат, че Иран може да произведе достатъчно ко...

До каква информация се е добрала тв ZDF можете да научите в Мегавселена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com