Бой между октоподи взриви Facebook (ВИДЕО)

12755
Бой между октоподи взриви Facebook (ВИДЕО)

Морски биолози са записали видео, на което октоподи се бият, а като оръжие използват подръчни вещи, като ги захващат с пипала и ги хвърлят един срещу друг.

Видеодоказателството за хвърлянето на боклука е представено от морски биолог от Нюйоркския университет на конференцията Behaviour-2015 в Австралия, пише New Scientist.

Към 2100 г. човечеството ще произвежда 11 млн. тона боклук всекидневно

Едва ли не ежемесечните доклади на учени за изменението на климата отхвърлиха на заден план не по-малко важен екологичен проблем &ndash...

На тялото на октопода се намира сифон, който при движение той използва като "реактивен двигател". С помощта на този сифон октоподът насочва струя вода, за да изчисти жилището си от боклук или за откриването на храна. Според учените "мрачните" октоподи (Octopus tetricus) използват тази система за мятане на боклук по противника в процеса на борба.

"Октоподът взема купчина в своите пипала, а след това насочва струя вода и под налягане хвърля взетото", казва морският биолог Питър Годфри-Смит от Нюйоркския университет.

Впрочем изследователите не са сигурни, че октоподът целенасочено хвърля боклук по противника. Той просто може да почиства своето жилище с помощта на струя вода и случайно да хвърля боклука по съседа.

33% от храната отива в боклука

Близо една трета от хранителните продукти отиват не в чинията, а на боклука. Докога ще продължава това разхищение? Още повече, че има н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно