Белтъчини от насекоми ще спасят Земята от глад

8991
Белтъчини от насекоми ще спасят Земята от глад

Нарастващите проблеми с осигуряването на храна може да се решат с отглеждане на насекоми, които употребяват по-малко храна, произвеждат повече белтъчини и растат по-бързо от обикновените домашни животни.

Това е мнението на биолог, изказал се на конференцията на Института по хранителни технологии в Чикаго, пише РИА Новости.

Седем страшни факта за глада в Непал след унищожителното земетресение

На 25 април 2015 г. (в 11:56 ч. местно време) земетресение с магнитуд от 7.8 по скалата на моментния магнитуд удари Непал – една ...

"Днес на планетата живеят седем милиарда души и към 2050 година броят им ще нарасне до девет милиарда. Още днес една трета от площта на планетата е заета с отглеждането на домашни животни и апетитите на човечеството по отношение на белтъчините растат по-бързо, отколкото самото население. Това в особена степен засяга животинските белтъчини.

Добрата новина се заключава в това, че аз смятам, че насекомите се явяват добра алтернатива на домашния добитък", заявил Аарон Доси (Aaron Dossey), биолог и основател на компанията All Things Bugs.

Доси основал своята компания специално за демонстрация на потенциалния начин на решаване на всички проблеми с глада на Земята. Тази година, както отбелязва той, компанията му ще произведе около 11 тона хранителен прах от преработени щурци.

Работата на компанията се спонсорира от федерални агенции на САЩ, включително от главното хранително ведомство, управлението по контрол на хранителните и лекарствените средства (FDA).

Гладуващите хора по света са 795 милиона

Броят на гладуващите хора по света продължава да намалява и вече възлиза на 795 милиона души. Това показват данните от годишния докла...

Доси подчертава, че FDA задължава компанията му и да спазва всички норми, приети при производството на хранителни продукти от животинско месо.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com