Защо мъжете обичат женските гърди?

60794
Защо мъжете обичат женските гърди?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде се корени любовта на мъжа към женските гърди. Кое е толкова пленителното в тях? Защо стимулирането на гърдите е разпространено във всички култури дори в онези, където не е проблем те да са разголени и не са табу?

Може би пищните женски гърди говорят за доброто здраве на собственичката им, а от тук и високият шанс да износи и роди здраво дете?

Факти за гърдите, за които не сте подозирали

Средното тегло на женската гърда е 400 гр. Всеки качен килограм увеличава теглото на гърдата с 20 гр – и обратното. При 80% от ...

Мненията са много, но сега за първи път на бял свят се появява теорията на неврофизиологията. Според нея любовта към женските гърди (както и любовта въобще) е резултат от алтернативното използване на много по-древна невропсихологическа система, чиято първоначална задача била да формира привързаност между детето и майката, обяснява проф. Лари Янг от университета Емори в американския град Атланта, пише naked-science.ru.

Еволюцията не обича да измисля новото от „нулата“ и за решаването на нови задачи се опитва да адаптира старите, добре отработени механизми. Така се е случило и с гърдите: системата, укрепваща връзката между детето и майката се оказала полезна и за укрепването на връзката между партньорите. Ключова роля тук играе главната „любовна молекула“ – окситоцин.

Дразненето на зърната предизвиква отделяне на окситоцин, така че кърменето да засили връзката с детето. Но то засилва и сексуалната възбуда у майката, като в същото време активира същите области , които се „събуждат“ при стимулирането на клитора и влагалището.

Всичко това кара жената да погледна на партньора си с други – по-влюбени очи. В този момент на сцената излиза мъжът!

Хомосексуалното поведение има еволюционни предимства

Биолози от университета Сейнт-Ендрю в Шотландия са установили предимствата, които дава хомосексуалното поведение. Техните опити са били...

Стимулирайки гърдите на партньорката си, той засилва възбудата ѝ и усилва привързаността ѝ към него. От еволюционна гледна точка подобно поведение напълно се одобрява. Затова пристрастието към ласките към гърдите трябва да се затвърди като изгоден признак – нещо, което явно се е случило с мъжете през поколенията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com