Учени получиха антитела за борба с ебола?

31793
Учени получиха антитела за борба с ебола?
Снимка: Gettyimages

Учени от Тайланд са успели да получат антитела за борба с вируса ебола, съобщи ИТАР ТАСС. Официалното съобщение бе разпространено от най-голямата болница в Банког Siriraj.

Засега не се съобщават повече подробности за възможното откриване на ваксина срещу болестта, която до момента погуби почти 3 хил. човешки живота. Подробности за откритието ще бъдат съобщени на 2 октомври. Изследванията са се провеждали с родствен вирус, предизвикваш хеморагична треска.

Над 300 нови случая на ебола само за 2 дни

Нови 311 случая на заразяване с ебола са регистрирани само за последните два дни в трите западноафрикански държави, засегнати от епид...

Болницата Siriraj е едно от най-големите и авторитетни медицински учреждения на Тайланд. Сред пациентите му е кралят на Тайланд и неговото семейство.

Припомняме, че на 17 септември Великобритания за първи път проведе изпитания на пробна ваксина срещу ебола върху човек. 48-годишната Рут Аткинс стана първия доброволец, който взе решение върху него да бъде изпитана експериментална ваксина.

По информация на Guardian, препаратът вече е пуснат за масово производство, като е приготвена и първата партида от 10 хил. дози.

Изпитания на ваксината се провеждат и в САЩ и Русия.

3091 са вече жертвите на еболата

Броят на починалите от треската ебола вече е 3091 при 6574 регистрирани заразени пациенти, предаде Ройтерс, позовавайки се на Светов...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com