Учени откриха насекоми с разменени гениталии

48607
Учени откриха насекоми с разменени гениталии
Снимка: Getty Images/Guliver

Учени открили първите примери на животни с обърнати като пол гениталии, съобщи Си Би Ес. Става дума за пещерни насекоми от Бразилия, при женските от които се наблюдават подобни на пенис органи, а мъжките са украсени с подобие на вагина.

Учените са направили откритието си в изключително сухи пещери, намиращи се в Бразилия. От четирите вида малко известни насекоми, живеещи в пещерите, женските притежават подобни на пенис гениталии, наречени гиносоми. Мъжките са "равнопоставени" и са дарени от природата с гениталии, подобни на вагина и кръстени фалосоми.

Животни засядат по странен начин на странни места

Когато се комбинират котки с ролетни щори или крави с градинско оборудване то получените резултати ще са като тези на снимките по-долу....

"Тези видове представляват първите случаи в природата, при които гениталиите са разменени", заяви Родриго Ферейра, един от работилите по изследването учени, който е пещерен биолог към федералния университет в Бразилия. Приличащият на пенис орган при женските е относително голям в сравнение с дължината на насекомите и представлява 1/7 от ръста им. Насекомите били засечени да се сношават в продължение между 40 и 70 часа. При акта женските вкарват своите гиносоми в мъжките органи.

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com