Учен: Извънземните не са зелени човечета, а приличат на хората!

57849
Учен: Извънземните не са зелени човечета, а приличат на хората!
Снимка: Thinkstock

Широко тиражираният по медии и кино образ на извънземния като малък зелен хуманоид с малко телце и огромна глава по-скоро не съответства на действителността.

Според британски планетолог еволюционните процеси, които са видоизменили населението на нашата планета Земя, са приложими за цялата Вселена. А това значи, че изборът на външен облик за живите организми е много ограничен. Което на свой ред може да означава, че извънземните приличат на хората.

Учени са претърсили 100 хил. галактики, без да открият следи от извънземни

Представата, че човечеството е само във Вселената е по-плашеща от представата да открием извънземна раса, която би искала да ни изяде и...

Проф. Саймън Морис от Кеймбриджкия университет смята, че човекоподобни извънземни със сигурност са се появили в процеса на еволюция на някои планети, открити от астрономите и имащи сходство със Земята, пише The Independent.

В новата си книга „Руните на еволюцията“ Морис разсъждава за конвергентна еволюция, когато различни живи организми, попадайки в определени условия, придобиват еднакъв вид.

Например делфините като бозайници и акулите като риби.

"Въпросът е в това да се опитаме да обърнем вниманието на читателя, естествено, много леко и ненатрапчиво, към осъзнаването на този факт: редица важни от наша гледна точка неща, като например сложен образ на мислене, обем на мозъка, наличие на интелект – също са конвергентни. Затова принципно на други планети, подобни на Земята, устройството може да прилича на нашето", подчертава Морис.

NASA обеща да намери извънземни до 2025 г.

Човечеството е на крачка от откриването на извънземен живот, а до 2025 г. ще има категорични доказателства за него, увериха водещи уч...

Според него конвергенция, или паралелна еволюция, може да протича не само на нашата планета, но и в Космоса. По такъв начин населението на Земята и населението на която и да е друга планета са се развивали независимо едно от друго, но по идентичен сценарий.

Земята и околната ѝ среда, точно както и други аналогични светове, са създавали практически идентични проблеми и са предлагали сходни начини за тяхното решаване. В резултат човечеството трябва да има много общо със своите разумни съседи във Вселената.

„Безспорно това не означава, че всяко небесно тяло, напомнящо земята, е населено с хуманоиди. Но ако си зададете за цел да отгледате красиво и сложно растение, в резултат със сигурност ще се получи цвете. Ако възнамерявате да създадете свят, то пред вас ще се разкрият само няколко начини да сторите това“, пояснява той.

„Проблемът е много остър: ние, изглежда, не би трябвало да сме сами, но всичко свидетелства само за обратното.

Съветник на Обама: Да кажем истината за извънземните

Досегашният съветник на американския президент Барак Обама Джон Подеста съжалява, че не е разкрил истината за извънземните същества. 6...

Крият ли се извънземните от нас и виждал ли ги е някой, можете да разберете в Мегавселена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com