Това, което трябва да научи детето до 10-та си година

118146
Това, което трябва да научи детето до 10-та си година
Снимка: Thinkstock

Всеки родител иска дете му да порасне стойностен човек. Но какво значи това? Да бъде добър, възпитан, принципен, силен… Мнозина се ограничават с тези понятия. Хубаво е да се замислим какво точно искаме да възпитаме в детето си и по този начин да изградим собствената си „родителска програма”. Ето какво е преценила за себе си, че е важно да научи детето си до неговата 10-годишнина, писателката Линдзи Мид, публикувано в huffingtonpost.com.

1. Да уважава другите

35 съвета как да живеем истински

Да изживееш живота си пълноценно, това често става благодарение на съветите от човек, натрупал сериозен опит. Ето 35 прозрения на една...

И мъжете, и жените. Директорката на училището и бездомният мъж, който виждаш всяка сутрин на метрото, заслужават уважение.

2. Белите и физическата активност са нещо хубаво

Нормално е да се правят бели. Зная, че често ти се карам за това, защото предпочитам тишината, но работя над себе си. Физическата активност и понякога – буйното държане са нещо напълно нормално. Но има граници – физическото насилие не е нещо нормално. Важно е да се разбере къде е тази граница.

3. "Не" значи "не". И точка

Не е важно, кой казва „Не” и в какъв контекст.

Приятелството между съпрузите е ключът към щастливия брак

Учени от Националното бюро за икономически изследвания на Канада са анализирали данните от няколко големи изследвания, по времена които...

4. Не крий чувствителността си

Ти преживяваш всичко прекалено дълбоко. Не позволявай на света да приглуши чувствата ти. Можеш да бъдеш силен и едновременно с това – чувствителен човек. Всъщност богата палитра от чувства те прави по-силен. Това важи, както за момчетата, така и за момичетата.

5. Не можеш да направиш някой друг щастлив – нито мен, нито баща си, нито сестра си или брат си

Никого. Това не е твое задължение. Ти отговаряш за себе си и за своето отношение към околните, което, разбира се може да влияе на тяхното настроение. Но не позволявай на никого да те държи отговорен за неговото щастие. Мен ме прави щастлива съзнанието за това, че ти преуспяваш, преодоляваш трудностите, вдъхновен си, радваш се на живота и живееш съзнателно.

6. Обръщай внимание на собствения си живот

Как да попречим на децата да лъжат?

Ако детето обича да послъгва, постарайте се да му обясните, че говорейки истината, то ви доставя удоволствие – това ще бъде по-еф...

Когато обръщаме внимание на всичко, което се случва около нас и в живота ни, то ние получаваме дни, изпълнени с живот и богати на спомени.

 7. Открий това, което страстно те увлича

Не е важно какво ще е това, но не искам да чувам от теб, че ти е скучно. Никога. Около теб има толкова интересни неща, които могат да се изследват и изпробват. Ще подкрепя всяко твое увлечение, било то спорт, програмиране, свирене на инструмент – или всичко заедно. Но ти трябва да откриеш това, на което искаш да се отдадеш.

8. Няма нищо по-лошо от разглезения и неблагодарен човек

Аз съм строга майка и ми е тежко, когато ти се карам или наказвам. Но без капка съжаление ще реагирам на глезотията и/или неблагодарността. Ти не ги проявяваш често, но винаги помни колко много ни е провървяло. Малките изненади, помощта към по-слабите, листчетата с благодарности – така се опитвах да ти покажа какъв голям късмет е да сме семейство.

Компютрите ни познават по-добре от родителите или приятелите

Компютрите могат да бъдат по-добри съдии за характера на индивидите, отколкото техните родители или приятели, пише в. "Дейли експрес", ...

9. Дори ако не започнеш да правиш нещо пак може да не си прав

Мълчанието на приятелите ни ни ранява много повече от думите на враговете ни, е казал Мартин Лутър Кинг. Главатараят на бандата е виновен, но и всички, които са го последвали - също. Имай смелостта да се противопоставиш на популярните деца, когато обстоятелствата се подредят така, че те правят нещо лошо. Не участвай само, за да си като другите.

10. Обичам те, независимо от всичко

Грешките са част от живота. За да се научим на нещо трябва да пуснем миналото и да започнем отначало. Теб те отглежда майка, която не се страхува да показва своите слаби черти, не се страхува да претърпи провал, да се извини и да започне отначало. Винаги ще те обичам дори ако не харесвам поведението ти. Надявам се да живееш с разбирането, че трябва да се учиш от грешките си и осъзнавайки ги да започнеш отначало.

 

Как училището убива таланта и създава неудачници

90% от днешните ученици ще се превърнат в неудачници.Обществото ни се намира под натиска на матрицата и не може да разбере очевидните ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com