Тормозът в училище е по-страшен от сексуалното посегатество

10301
Тормозът в училище е по-страшен от сексуалното посегатество
Снимка: Thinkstock

Ако детето е подигравано или дразнено в училището, родителите трябва да обърнат особено внимание на това. Според специалистите, подобни подигравки, може да се проявят с пълна сила в зряла възраст и да навредят сериозно на психическото здраве.  

Ефектът от този вид тормоз е по-силен от сексуалното насилие или пренебрежителното отношение на родителите, пише Live Science.

Синовете взимат здравето на майката, буквално

Синовете сериозно влошават здравето на майките си. Това показва 8-годишно проучване, направено сред 100 хил. жени от университета в Тор...

Излиза, че дори добрите отношения в семейство не са способни да компенсират отрицателното въздействие, което понякога се прилага от страна на връстниците.

Издевателствата повишават риска от депресия и тревожност в зряла възраст, намалява вероятността от успехи в кариерата. Според статистиката този проблем засяга всяко трето дете. При тези деца е нарушен стресовият отговор и се фиксира висок показател на възпаление. Всичко това се потвърждава от последното изследване сред 4026 деца от Великобритания и САЩ.

В САЩ децата, към които са се отнасяли лошо като цяло, но са били дразнени, четири пъти по-често са страдали от депресия впоследствие. При това ако детето е било само дразнено, то рискът от психически проблеми е нараствал четири пъти в сравнение с децата, сблъскали се с лошо отношение.

Във Великобритания подигравките са повишавали с 1,6 пъти риска от психически проблеми (депресия, тревожност, суицидни наклонности).

Преди да проходят бебетата вече ползват смартфони

Резултатите от ново проучване показват, че бебетата са изложени на въздействието на мобилните технологии повече откогато и да било, пиш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com