Тесла: Бъдещето ми принадлежи!

17962
Тесла: Бъдещето ми принадлежи!

В историята е имало различни пророци и учени, които са повлияли на човешката еволюция. Като Айнщайн, Галилео, Коперник. Тесла определено е един от тях. Дали тези хора не участват в някакъв по-голям план за влияние върху цялото човечество? Някои учени смятат, че Тесла е бил нещо като човешки приемник.

Масачузетският технологичен институт е дом на някои от най-големите умове в света. Учените от института са в челните редици по иновации, включително и в безжичния пренос на енергия. Но ефикасният безжичен пренос на електроенергия убягва на учените от години. Преносът чрез радиовълни, микровълни и дори лазерни лъчи се оказва провал. Докато през 2007 г., учените от института успяват безжично да пренесат енергия на разстояние от 2 метра – подвиг, обявен за първа стъпка към премахване на захранващия кабел.

iCreate - детски фестивал за наука, изкуство и високи технологии

На 24 май ще се състои за пръв път проектът iCreate, в който наука, изкуство и високи технологии ще се обединят в едно - ателиета за ...

Невероятно, но свят, в който всички електрически устройства ще се захранват автоматично по всяко време, без необходимостта от зареждане или жици, е бил предвиден един век по-рано от изобретателя Никола Тесла. А според някои той е бил близо до постигане на тази цел. Опитите, които Тесла прави през 1899–1900 г. в Колорадо Спрингс, потвърждават факта, че безжичния пренос е възможен.

Тесла искал да пренесе електричество на няколко километра, което си е огромно постижение. Той имал огромна кула. Била е висока 61 метра. Помощникът му е в лабораторията му помага в това дръзко начинание и Тесла му казва:

„Когато ти дам сигнал, включи превключвателя и задействай безжичната система“.

След което вероятно се е отдалечил на 6 км. Тесла поставя електрически крушки в земята, за да провери дали кулата наистина създава безжична верига със земята.

Ако е така, крушките ще светнат. Крушките светнали и така той установил, че може да предава електрическа енергия на големи разстояния

Венелин Шурелов за Actualno.com: Партнирайки си с технологиите, човек разширява възможностите си

Венелин Шурелов е роден през 1977 в София. Завършва Националната художествена академия в София. Пак там е съосновател и преподавател в ...

През 1901 г. в Шорхам, Ню Йорк, Тесла убеждава банкера Дж. П. Морган да му даде 150 хил. долара за изграждането на радиостанция. Но вместо това с парите строи гигантски безжичен предавател, който нарича кулата Уордънклиф. Уордънклиф била висока 57 м, но имала и 37-метрова подземна част. Тесла е предвиждал приемни кули, подобни на Уордънклиф, в различни възлови точки около Земята.

За да пренася безжично енергия от станция до станция. Дори смятал впоследствие да използва същата система, за да пренася енергия до други планети. Но мечтата на Тесла за безжично разпространение на електроенергия е прекъсната през 1904 г., когато Дж. П. Морган разкрил истинските му намерения – да снабди с безплатна енергия всички хора на планетата. Без допълнително финансиране, през 1908 г. проектът бил изоставен. А през 1917 г., кула е съборена. Корпорациите не искат да раздават технологиите си без пари. Затова Тесла бил спрян и днес светът няма безплатна енергия.

Въпреки, че успя да промени света, не всичко, което дълбинният интелект Тесла създаде намери място в него. Но ако беше така, пустините щяха да са озеленени. Щяхме да обезсоляваме океанската вода. Можехме да имаме напълно нов и различен свят, в който енергията щеше да е безплатна, да имаме антигравитационни кораби и технология за телепортиране, което наистина щеше да се превърне в Златен век на Земята.

Но това не се е случило. Може би човечеството не е било готово за тези познания? Може би. А може би шепа монополни кръгове са направили всичко по силите си да възпрепятстват тази същинска идея.

И все пак как Тесла е пренасял електричество на километри, когато съвременните учени едва смогват до 2 метра? Тесла вярвал, че откритията му се дължат на способността му да ги реализира изцяло в ума си. Позовавайки се на самия него, той е бил способен да вижда изобретенията в почти холографски подробности. Казвал, че може да ги върти и разглобява на части и знаел как точно да ги построи.

Еволюцията на технологиите – опасна за личността

Техническата еволюция носи безброй ползи, но може да се окаже и фатална за човешкото съществуване, прогнозират учените, цитирани от фре...

Истините и легендите за великия учен можете да откриете в Седмицата, посветена на Тесла в Мегавселена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно