Таймлапс: уникалното изригване на Калбуко

6329
Таймлапс: уникалното изригване на Калбуко

Специалистът по таймлапс Мартин Хек (Martin Heck) от Германия е представил завладяващи кадри, на които е запечатано априлското изригване на вулкана Калбуко.

Калбуко е вулкан в Андите, на територията на Чили, който в в последните няколко години е "спящ". Но в края на април тази година чилийският вулкан се активизирал. Събуждането му било доста ефектно – с изхвърляне на облак и пепел във формата на гъба. Стълбът пепел по време на изригването се издигнал на височина 10 километра и се оцветил в багрите на залязващото слънце.

Калбуко вече пречи на самолетни полети

Вулканът Калбуко в южната част на Чили изригна за трети път от една седмица, издигайки голяма димна колона. "Както предвиждахме, вулка...

Мартин Хек и приятелите му от Timestorm Films, които специализират в създаването на таймлапс, по волята на съдбата се озовали във въпросната априлска вечер недалеч от Калбуко, което им позволило да заснемат този филм.

"Това определено беше най-невероятното шоу, което някога съм виждал. Мисля, че да видиш такова завладяващо зрелище още веднъж в живота си, е изключително малко вероятно, затова съм много щастлив, че успях да го заснема в цялата му красота", казва Хек.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно