Социалните мрежи заместват алкохола

7769
Социалните мрежи заместват алкохола

Младите британци почнали да пият по-малко и това в голяма степен е резултат от по-дълбокото проникване на социалните мрежи в живота им. За това свидетелстват резултатите от допитване, проведено от изследователския център Demos, пише The Independent.

Според резултатите от допитването 19% от британците на възраст от 16 до 24 години изобщо не пият, още 66% заявили, че алкохолът не играе значителна роля в социалния им живот. Една трета от младите хора казвали, че родителите им се интересували от алкохола повече, отколкото тях самите.

Младите на Запад все повече залитат по алкохола

Броят на сериозно пристрастените към алкохола младежи в западните държави расте и това се превръща в източник на сериозно безпокойство ...

Причината за тази поколенческа промяна в голяма степен се явява повсеместното разпространение на социалните мрежи. 42% от запитаните младежи и девойки изразили мнение, че общуването във Facebook и други социални мрежи е по-интересно, отколкото пиенето. 29% признават, че се страхуват техни "пияни" снимки да не попаднат в интернет и да започнат да се разпространяват.

Освен това участниците в допитването често говорели за щетите върху здравето и джоба, които може да нанесе алкохолът.

Своя принос внесъл и растящият брой на имигрантите от страни, в чиято култура пиенето не се поощрява. Според социолозите този фактор е осигурил една трета от прираста на непиещите.

Но влиянието на социалните мрежи така или иначе има голямо значение. В коментар на резултатите на Demos, проф. Марк Белис (Mark Bellis), специалист по алкохола от Управлението на общественото здраве (UK Faculty of Public Health), казва:

ГМО в алкохола и лекарствата?

Алкохолните напитки и лекарствата масово се правят със съставки от генномодифицирани организми. Това заяви пред "Телеграф" д-р Сергей И...

"Скоростта и широтата на разпространение на виртуалната среда, в която се развиват младите хора, е безпрецедентна. Пиенето на алкохол в пъбове, барове и клубове сега е принудено да се конкурира със социалните медии, онлайн игрите и широкия избор на тв програми за вниманието и парите на младите хора."

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно