Skype пуска услуга за превод на разговорите в реално време

46408
Skype пуска услуга за превод на разговорите в реално време
Снимка: Getty Images / Guliver

Мигновеният превод от чужди езици в Skype е с една крачка по-близо, след като Майкрософт пусна тестова версия на Skype Translator, която декодира разговори на испански и английски в реално време.

Това означава, че по време на видео разговори хора, които говорят тези езици, ще могат да общуват свободно. Гурдееп Пол от Майкрософт твърди, че това е станало възможно след 10-годишна работа. "Skype Translator ще отвори безкрайни възможности за хората по света да се свързват, общуват и сътрудничат. Те вече няма да бъдат спъвани от географията и езика", каза Пол.

Юнкер помагал на Skype и Walt Disney да укриват данъци

Напрежението върху сегашния председател на Европейската комисия и бивш премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер заради скандала „Люкс...

Тестовата версия е била изпробвана с ученици от Мексико Сити и Такома във Вашингтон, като едната класна стая говорела на испански, а другата – на английски. Учениците играли на играта Mystery Skype, при която учениците от едното училище задавали въпроси, за да разберат в коя част на света се намира другото училище.

Услугата Skype Translator е достъпна само на английски и испански, но Майкрософт твърди, че след време тя ще се предлага и на други езици. Клиентите, които влизат на страницата Skype Translator и използват Windows 8.1, разполагат с над 40 езика за мигновено изпращане на съобщения. По данни на Майкрософт над 300 милиона души използват Skype всеки месец, което се равнява на над два милиарда минути разговори на ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com