Разходките успешно преборват стреса и диабета

30938
Разходките успешно преборват стреса и диабета
Снимка: Thinkstock/Guliver

Разходките за здраве са най-достъпното средство за преборването на диабета и депресиите, установи британско проучване, цитирано от агенция Франс прес. Изследването на екипа от университета в Източна Англия е обхванало 2000 души от 14 страни.

Учените внимателно проучили данните от клубовете за ходене за здраве. В тях разходките са с различна интензивност и продължителност, но обикновено не надвишават 1 час умерен ход.

Древните европейци са яли кучета, котки и язовци

Археолози са открили в пещерата Ел Мирадор край гр. Атапуерка в Испания следи от човешки зъби върху кости на кучета, диви котки, язовци...

При тези хора изследователите открили "статистически значими" подобрения на здравето в сравнение с времето, когато водели заседнал живот. Сред ползите за здравето учените отчели по-добрата им физическа форма, по-малкото депресивни състояния, спадането на кръвното им налягане и на пулса, както и на нивата на лошия холестерол.

Здравният статус на доброволците бил изучен преди и след включването им в клубовете за ходене за здраве. Повечето от тях имали здравни проблеми преди да се присъединят към колективите, като затлъстяване, признаци на диабет, артроза и депресии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно