Пишкането в океана е полезно за морските твари

50336
Пишкането в океана е полезно за морските твари
Снимка: Getty Images / Guliver

Пишкането в океана е полезно за морските твари и не е така вредно, като ходенето по малка нужда в басейна, уверяват американски учени, цитирани от в. "Дейлимейл".

Тези изводи бяха направени в разпространено видео на Американското химическо дружество. Тези, които се облекчат дискретно сред вълните, не трябва да изпитват еко угризения. Подобни малки концентрации на урина в морската шир не могат да й навредят.

Учени откриха огромен океан под земната кора

Екип от учени от университета в Евънстън, Илинойс, е открил огромен подземен океан, който вероятно е основният източник на вода, от кой...

Уреята, съдържаща се в урината, е полезна за морския живот, тъй като амонякът, който я съставя, подхранва морските растения.Но уринирането в закрити водни площи, като басейни, е много по-опасно, отколкото това в морето. Подобна практика води до здравни проблеми. Съставките на урината, примесени към хлора,служещ за пречистването на водата, предизвикват нежелателни респираторни проблеми.

А защо е безопасно уринирането в морската шир? Първо уринатае съставена главно от вода /95 на сто/. Тя съдържа йони на хлора и на натрия. За сравнение, и морската вода е съставена предимно от H2O - 96,5 на сто, и съдържа същите йони на натрия и на хлора, но в много по-висока концентрация. Така че по основен състав човешката урина не е драстично различна от този на морската шир.

Учените изчислили, че Атлантическият океан съдържа 350 квинтилиона литра вода /350 с 18 нули/. Дори и ако всеки жител на планетата се облекчи в него, това ще представлява 60 части на1 трилион урея във водата. Видеото изтъква, че всички морски обитатели също уринират в естествената им среда. Един кит,например, отделя 970 литра урина на ден.

 

Най-голямото сметище на света

Океаните са се превърнали в най-голямото сметище на света. Те събират отпадъците на цялото човечество. Издирването на изчезналия малай...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com