Отразява ли се безтегловността на вкуса на уискито?

4631
Отразява ли се безтегловността на вкуса на уискито?

Японският космически товарен кораб "Конотори" ("Аист"), който в понеделник успешно се скачи с МКС, е занесъл на станцията вода, хранителни продукти и научно оборудване, а също така експериментални образци от уиски, изпратени в Космоса от японския производител на алкохол Suntory.

Шестте образеца от алкохол ще отлежават поне година на МКС, след това ще бъдат върнати на Земята и специалистите на компанията ще проведат дегустация и изследване на напитката, за да изяснят как пребиваването в условията на микрогравитация се е отразило на нейния вкус.

Ще печатат спътници на борда на МКС

Американската компания Made In Space е разработила и е изпитала успешно 3D принтер, способен да печата във вакуум и в условия на ниска ...

По-конкретно специалистите на компанията смятат, че в резултат на съхраняването на уискито при практически неизменна температура и много слабо движение на течността неговият вкус ще стане по-мек.

Идентични контролни образци ще останат на Земята и ще бъдат използвани за сравнение. По-рано представители на компанията заявиха, че планират да изпратят на космическата станция образци от уиски на възраст 10, 18 и 21 г., както и други алкохолни напитки.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно