Откриха причината, водеща до аутизъм

90737
Откриха причината, водеща до аутизъм
Снимка: Thinkstock

Американските учени се доближиха до отговора на въпроса: „Какво точно предизвиква аутизма?” Те изяснили, че хората, страдащи от аутизъм имат прекалено голямо количество синапси в мозъка.

Мозъчният синапс е особен вид междуклетъчен контакт между неврона е клетката-мишена. Именно с помощта на синапсите в човешкия мозък се осъществяват най-важните връзки между невроните, без които ние не може да живеем нормално.

Откриха връзка между пестицидите и аутизма

Бременна жена, която живее близо до ферма, използваща пестициди, е изложена на 66% по-голям риск да роди дете аутист, установиха учени ...

Прекаленото количество синапси, обаче може да доведат до ограничаване на нормалната работа на мозъчните процеди, които обикновено се наблюдават в зряла възраст, когато половината от синапсите изчезват,  пише medikforum.ru.

При децата подобно явление става причина за развитието на аутизъм, смятат учените от колумбийския университет.

Откритието им е важна крачка  в изследването на така разпространеното заболяване. Теоретично това създава предпоставки за създаването на нови методи за лечението на аутиъм.

Опити, направени върху лабораторни мишки,показали висока ефективност при използването на рапамицин, потискащо имунната система при пациенти след трансплантация на органи. При редовно използване на рапамицин аутистичното поведение при мишките се проявяло много по-рядко.

Високите нива на мъжки хормони причиняват аутизъм?

Група учени от Великобритания и Дания потвърдиха научно, че децата аутисти в периода на вътреутробното си развитие са били подложени на...

Сега науката има възможност да използва и други видове терапия, насочени към намаляването на броя на синапсите в мозъка. Прието е, че причината за развитието на аутизма е комбинация от генетични и външни фактори, които оказват влияние на мозъка.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно