Откриха метод за производство на морфин с оборудване за бира

16487
Откриха метод за производство на морфин с оборудване за бира
Снимка: Gettyimages

Учени откриха метод за производство на морфин в домашни условия, при който са необходими същите принадлежности като за производството на бира, съобщава БГНЕС, позовавайки се на BBC.

Откритието, публикувано в медицинското издание "Nature Chemical Biology" повдигна редица надежди за по-лесно производство на морфин, който се използва широко в медицината, но и притеснения за възможното увеличаване на наркотиците "домашно производство".

За производството на бира в домашни условия е необходим специален квас, който превръща захарта в алкохол. Но чрез ДНК на растения, учените са успели да създадат генетично модифициран квас, който възпроизвежда същите стъпки, необходими за превръщането на захарта в морфин.

Не е изключено "домашно отгледаният" морфин да се произвежда по-лесно, тъй като по принцип за неговото създаване са необходими макове. Също така разкриването на отделните му етапи на ферментиране може да позволи разработването на нови и по-усъвършенствани болкоуспокояващи.

Според статията в медицинското издание на практика всеки с достъп до модифицирана квас и основни познания във ферментирането може да си произведе морфин, използвайки домашен комплект за производство на бира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com