Нов тест за рак на яйчниците може да спаси хиляди жени

11290
Нов тест за рак на яйчниците може да спаси хиляди жени
Снимка: Deja book

Редовни кръвни изследвания вече могат да откриват рак на яйчниците преди етапа, когато обикновено жените са диагностицирани с болестта, съобщи ВВС.

Проектът е най-голямото изследване за рака на яйчниците в целия свят и е най-точният начин за прогнозиране на индивидуалния риск от развитие на болестта.

Полски лекари трансплантираха гърло

Полски лекари успешно са извършили трансплантация на гърло две години, след като бяха направили успешна трансплантация и на лице. "С...

Според проучването, което започна през 2001 година, тестът е с точност до 86% и улавя заболяването в ранен стадий.

Направените открития са от фундаментална значимост, тъй като туморите на яйчниците са често смъртоносни когато са открити прекалено късно.

Първите резултати от продължилото 14 години пробно изследване на повече от 46 000 жени сочи, че туморите могат да бъдат открити по-рано, спасявайки много човешки животи.

Близо 7 100 жени са диагностицирани с рак на яйчниците всяка година във Великобритания и повече от 4 200 умират в борбата с болестта.

Само 12% от учените в БАН са под 35 години

Липсата на адекватна държавна политика за задържане на младите хора продължава да дава негативни резултати - едва 12% от учените в БА...

Ракът е труден за улавяне в ранен стадий, тъй като симптомите, които включват болки в долната част на корема, липса на апетит, оттоци и подпухналост, са често срещани и при други заболявания.

Професор Уша Менън от университета в Лондон заяви, че е оптимистично настроен и смята, че диагностицирането на болестта по-рано би довело до спасяването на много животи и би увеличило шансовете за успешно лечение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно