Няма да повярвате какво могат да лекуват орехите

21767
Няма да повярвате какво могат да лекуват орехите
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Шепа орехи на ден може да помогне за забавяне на растежа на раковите тумори, сочи ново проучване.

Омега-3 мастни киселини и други съединения в ядките намаляват възпалението на раковите клетки на дебелото черво. Освен това те намаляват притока на кръв към тумора, като значително забавя растежа му.

Великотърновският университет разкрива нови институти

В структурата на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ се откриват два института – по българистика и...

Учени установили, че мишки, хранени предимно с орехи, имали десет пъти повече омега-3, отколкото мишките, подложени на друга контролирана диета.

Ракът на дебелото черво, наречен още колоректален рак, е третият най-често срещан тип рак в световен мащаб и е втората водеща причина за смърт в западните страни, след рака на белите дробове.

Във Великобритания 41 581 души са били диагностицирани с рак на дебелото черво през 2011 г. и близо 16 000 почиват от болестта.

Изследвания показват, че 30-50 на сто от рака при мъжете и 20% на сто от болестта при жените може да бъде предотвратена чрез промяна към по-здравословен хранителен режим и промяна в начина на живот.

Все повече жени правят това

Броят на жените, които замразяват яйцеклетките си, се е увеличил с 400% само за една година. За все повече жени с приоритет е кариерно...

Орехите са богати на фибри, витамини от В-група, антиоксиданти като витамин Е, белтъчини, мазнини, железни, магнезиеви и други минерални соли, както и цяла гама от микроелементи. Имат значително по-високи количества омега-3 мастни киселини, в сравнение с други ядки.

Това е най-полезната ядка за забавяне на растежа на раковите образувания, тъй като орехите променят микро-нуклеиновата киселина, оказваща влияние върху гените.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com