Невероятната среща на южните китове с човека (ВИДЕО)

28178
Невероятната среща на южните китове с човека (ВИДЕО)

Край бреговете на Западна Австралия се е състояла невероятна среща между човека и южните китове. Видеото с резолюция 4К е заснето от високо, което позволява да се оценят гигантските размери на океанските обитатели.

Южните гладки китове (Eubalaena australis) обитават субполярните и умерените ширини на Южния океан. Тези животни, достигащи дължина 16,5 метра, се отнасят към най-редките морски бозайници.

Вижте какво направи този кит с тези туристи (ВИДЕО)

Невероятен инцидент се случил в залива Монтерей в Калифорния, където британски туристи се отправили да наблюдават китовете. Младите хо...

По данни на американското Национално управление за океански и атмосферни изследвания по цял свят има около 7000 южни кита.

Австралийското крайбрежие в района на Есперанс е сред местата, където може да се видят южни гладки китове. Един от жителите на града, в надеждата си да заснеме тези и други океански животни, от време на време пускал безпилотен апарат и ето че опитите му се увенчали с успех.

Един ден китовете не само се показали на повърхността на водата, но и плътно се приближили към сърфист. Резултат от срещата е видео с резолюция 4К, което показва колко големи и същевременно безобидни са южните китове.

Син кит се пошегува с журналисти (ВИДЕО)

Син кит елегантно се „пошегува“ със снимачния екип на ВВС, който се трудел над документален филм за тези бозайници. Снимач...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com