На крачка от телепатията - предадоха мисъл от един мозък към друг

61162
На крачка от телепатията - предадоха мисъл от един мозък към друг
Снимка: Thinkstock

Индийски учен предаде съобщение на свой колега във Франция с помощта на уред за електроенцефалограма и собствения разум. Това е първото доказателство за това, че телепатията е възможна, съобщи РИА Новости.

Технологията за „прочитането” на мозъчните вълни е разработена с общите усилия на специалистите от Харвардската медицинска школа, френската компания AxilumRobotics и университета в Барселона в сътрудничество с Starlab Barcelona.

Еволюцията на технологиите – опасна за личността

Техническата еволюция носи безброй ползи, но може да се окаже и фатална за човешкото съществуване, прогнозират учените, цитирани от фре...

Устройството за регистрация на мозъчната дейност е записало в електронен вид дейността на главния мозък на един човек. Информацията е била преведена в двоичен код и представена във вида на светлини, които лесно се подават на разшифроване от получателя.

В експеримента са били включени двама доброволци. Един от тях се намирал в Индия, а другия във Франция. Мисълта била успешно закодирана и разшифрована след изпращането. Учените смятат, че съвсем скоро ползвателите ще могат да взаимодействат с цифровото устройство на ниво пряк контакт с нервната система.

Според специалистите експериментът е уникален, защото за първи път информация е предадена телепатично.

Припомняме, че наскоро неврофизиците от университета в Йейл, с помощта на магнитен резонанс, успяха да реконструират образите, които човек вижда в даден момент.

Телепатия, ясновидство, телекинеза или шесто чувство

Сигурно поне веднъж сте имали чувството, че нещо определено ще се случи или че ще стане по определен начин и то наистина става така. Ше...

Учените вече са нарекли откритието си „вариант за четене на мисли”.

Хората от векове се надяват да се научат да четат мислите да другите.

Терминът „телепатия” за първи път е бил употребен в 18 в. след експерименти,  при които се правели опити да бъде предадена мисъл на определено разстояние. Такива експерименти са правени в Европа, САЩ и бившия СССР и независимо, че при някои било съобщено за положителни резултати, усилията да бъдат повторени в строги експериментални условия, така и не се увенчали с успех.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно