Момиченце се оказа бременно с двамата си братя

82307
Момиченце се оказа бременно с двамата си братя
Снимка: Hong Kong Medical Journal

В момента на раждането си, момиче от Хонконг, се оказа бременно с двамата си братя. За развитието и причината на този уникален случай, съобщава Live Science.

Случаите на ембрион в ембриона стават средно един път на половин милион бременности, като учените не са единодушни за причините на това явление.

96 малолетни или непълнолетни момичета са станали майки или очакват бебета в Добрич

В Добричка област 96 малолетни или непълнолетни момичета са станали майки или очакват бебета, съобщиха от регионалната дирекция "Социал...

СЗО смята плода в новороденото бебе за тератом (вид тумор), но хонконгските лекари твърдят, че  в организма на тяхната пациентка са били открити два плода – близнаци, първоначално здрави, но в хода на бременността, погълнати от тялото на сестра им.  

Новороденото момиченце е поставено под усилено наблюдение още преди раждането, когато ултразвуковото изследване показало странно удебеляване на коремната стена на бебето.

В крайна сметка три седмици след раждането бебето е оперирано и между черния му дроб и бъбрека хирурзите открили два плода.

Единият от тях тежал 9,3 гр, а другият – 14,2 гр, което съответства на 8-10 седмица от бременността. И двете бебета-момчета са имали пъпна връв, съединена с подобна на плацента маса в корема на момичето.

Българките раждат все по-късно

Много хора се борят с репродуктивните проблеми и с това да имат деца. Все по-голям брой от тях прибягват към ин витрото, но не винаги п...

Явно момичето е прекалено малко, за да зачене  и е била едно от бебетата тризнаци. По време на развитието, по неясни причини, двата плода са били погълнати от третия. В този момент те са били здрави и способни за развитие.

През цялата история на медицината са отбелязани 200 случая на плод в плода.

 

 

Кийра Найтли очаква дете

Актрисата Кийра Найтли и съпругът й Джеймс Райтън очакват първото си дете, съобщи Контактмюзик. Широката рокля, с която елегантната акт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com