Може би привиденията са просто застоял въздух?

16756
Може би привиденията са просто застоял въздух?
Снимка: Thinkstock

Стара къща, изоставен приют, мухъл и влага – всички тези места, които пораждат у нас страх и призрачни видения, може да са развъдници на токсична плесен.

Шейн Роджърс, доцент в университета Кларксън, щата Ню Йорк, изучава дали спиритичните сеанси (призраци) се отнасят към неврологичните проблеми, предизвикани от плесента.

Азербайджан узакони призраците

Ако имате намерение да продавате дома си, то вие сте длъжни да съобщите на потенциалните купувачи цялата информация за него, включител...

Това лято той се готви да посети всички места в северната част на Ню Йорк, „населени с призраци“, за да вземе проби и да направи анализ на плесента. Дори ако изследванията му установят високо съдържание на плесенни микроби в тези зони, така или иначе си остава загадка каква е връзката между скрития токсичен характер на плесенната гъба и психологическото въздействие върху човека, казва Роджърс в съобщение на университета.

Но „някои хора съобщават за депресия, безпокойство и други състояния, получени от въздействието на биологични замърсители във въздуха – отбелязва той. Ние се опитваме да разберем могат ли някои явления, свързани с призраци, да са предизвикани от замърсяващи вещества, открити във въздуха на помещенията“.

Ако Роджърс намери взаимовръзка между местата, облюбвани от „призраци“, токсичните плесени и психологическите ефекти, значи ли това, че привидения не съществуват?

Някои призрачни истории, които не се поддават на обяснение, можете да научите в Мегавселена.

Вижте кои български имена са закриляни от самодиви и духове

В старите народни предания се казва, че някои български имена са покровителствани от самодиви и духове, които в славянската митология с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com