Легенда гласи, че Исус доживял до дълбока старост

19306
Легенда гласи, че Исус доживял до дълбока старост

На плоския връх на стръмен хълм в отдалечена местност в Северна Япония се намира гробът на пътуващ овчар, който преди около 2000 години се заселил на това място, за да отглежда чесън.

Овчарят се влюбил в Миюко, дъщеря на местен фермер. Те имали три деца, а овчарят починал на достолепната възраст от 106 години. В планинския район Шинго овчарят е запомнен като Дайтенку Таро Джурай. Останалата част от света го познава като Исус Христос.

Исус е бил женен за Мария Магдалена и са имали две деца

Исус е бил женен за Мария Магдалена и те са имали двама сина. Това пише в новата книга "Изгубеното евангелие".В нея се описват детайли ...

Излиза, че Исус от Назарет, Спасителя в християнската религия, не е умрял на кръста, както се е смятало досега. Според местен японски фолклор на кръста бил разпънат по-малкият му брат Исукири, чието отрязано ухо е погребано в съседна могила в Япония.

В затънтеното овчарско селище има само един християнин, а в радиус от 30 мили дори няма църква, но това не пречи местността Шинго да е известна като Кирисуто но Сато (Градът на Христос). Мястото се посещава всяка година от над 20 000 пилигрими. Наблизо има и музей, наречен Легендата за Христос.

В Шинго историята звучи така: Исус посетил Япония за първи път, когато бил на 21 години, за да учи теология. Това се случва в така наречения период „загубените години“ – 12 години, за които в Новият завет няма информация за местонахождението на Исус. Там Христос станал последовател на известен учител близо до планината Фуджи, изучавайки японския език и източната култура като цяло. На 33 години се завърнал в Юдея.

Как според легендата Исус е доживял до преклонна възраст и докъде води тази история, можете да научите в Мегавселена.

Папирусът, в който пише, че Исус е бил женен, не е фалшификат

Възможно ли е Исус Христос да е имал жена? Не, не става дума за богохулство, а за историческа информация, предоставена от учените. Пред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com