Кучета диагностицират рак с 90% точност

11142
Кучета диагностицират рак с 90% точност

Ново изследване показва, че обучени германски овчарки са в състояние със забележителна точност да различат миризмата на химическите вещества в урината, които са индикатор за рак на простатата, пише The Guardian. Според проучване на базиран в Италия екип, публикувано в Journal of Urology, домашните любимци биха могли да помагат на лекарите при откриването на злокачествени и инфекциозни заболявания.

Две женски кучета са подушили проби от урина на 900 мъже, от които 360 с рак на простатата. И двете животни са идентифицирали заболяването в над 90 процента от случаите.

Това, което направиха тези кучета, ще ви разплаче (СНИМКИ)

Погребението на Маргарита Суарес Мерида придоби неочакван обрат, когато в залата за поклонение, освен опечалените, влезли и няколко куч...

Авторите на проучването подчертават, че са необходими още изследвания, за да се установи как способностите на кучетата биха могли да се използват във всекидневната лекарска практика.
Ракът на простатата е най-често срещаното злокачествено заболяване сред британските мъже, като всяка година се регистрират 40000 нови случаи.

Все още не е ясно какво точно подушват кучетата - дали това е една миризма или съчетание от химически вещества. В момента ракът на простатата се засича чрез кръвен тест, физически преглед и биопсия. Кръвният тест не се прилага рутиннно, тъй като се смята, че резултатите му не са надеждни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com