Кой и кога е правил първия секс?

57676

Бронирани риби, смятани от някои учени за далечни прародители на човека, са правили секс преди 385 милиона години, се казва в изследване, публикувано в британското списание Nature.

Вместо да разпръскват спермата си във водата, мъжките представители на Microbrachius dicki, вече изчезнал вид, "прегръщали" женските с помощта на миниатюрни ръце и ги оплождали вътрешно, което според учените е по-ефикасен начин за възпроизводство.

Нови тенденции в секса

Една трета от мъжете биха искали прелюдията в секса да трае повече. Нова анкета сред 2000 души показва, че 18% отделят до 30 минути за ...

Проучените фосили принадлежат към разреда Antiarchi и са най-древните от представителите на класа Панцерни риби (Placodermi), чието тяло било покрито с плочки. Тези създания, които били снабдени с челюсти, са смятани от учените за първите гръбначни, прародители на човека.

Панцерните риби са обитавали моретата, реките и езерата в продължение на 70 милиона години, преди за изчезнат по загадъчен начин преди 360 милиона години. Мъжките екземпляри от вида Microbrachius dicki, дълги 8 см, притежавали костен израстък (птеригопод) с формата на буквата L, с който пускали спермата във вътрешността на женската. Чифт малки плочки задържали мъжкия член на точното място по време на съвъкуплението. Освен това двойката Microbrachius се държали за ръце по време на акта, според учените.

Microbrachius означава малки ръце, и в продължение на векове учените са си задавали въпроса за какво са им били нужни тези две ръце.

Масова оргия завърши със смърт

Седем възрастни хора са починали по време на оргия в белгийския град Шарлероа. Петима са предали Богу дух от спиране на сърцето, а друг...

"Решихме загадката: те са служели при съвокуплението, помагайки на мъжкия да постави члена си в гениталната област на женската", категоричен е Джон Лонг, професор по палеонтология от австралийския университет Флиндърс.

Изследването позволява произходът на вътрешното оплождане да бъде поставено в началото на еволюцията на гръбначните. Досега се смяташе, че то се е появило по-късно. Ако заключенията на учените са точни, копулативният орган на Microbrachius би могъл да се приеме за прародител на пениса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com