Как Т-килърите убиват раковите клетки (ВИДЕО)

54241

Американски и британски учени представиха видео, което показва как „килърите“ на имунната система проследяват и унищожават раковите клетки. Изследването е представено в сп. Immunity.

Т-килърите или цитотоксическите Т-лимфоцити са бели кръвни телца, специализирани в поразяването на вируси и ракови клетки. В една чаена лъжичка се събират около пет милиона Т-килъри.

Откриха система от четири свръхмасивни черни дупки

Астрофизици от Германия, САЩ и Швейцария са открили система от четири квазара с разположени в центъра свръхмасивни черни дупки, предаде...

Във видеото Т-лимофцитите са представени като аморфни оранжеви и зелени кръгчета. Те се движат бързо и без да спират изследват околната среда.

Когато Т-килъра „види“ ракова клетка ( показана в син цвят) мембранните „пипалца“ на лимфоцита я проверяват. След „установяването на личността“ Т-килъра се свързва с клетката и въвежда отровни белтъци (показани в червено) в микротръчибка на повърхността ѝ. Накрая левкоцита пробожда тази повърхност, позволявайки на отровния товар да унищожи раковата  клетка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com