Исус е имал жена!

59823
Исус е имал жена!

Древен папирус на коптски език разкрива, че Исус Христос е имал жена. Находката е представена в Рим на Международен конгрес по коптология от историчката от Харвардския университет Карън Кинг, предаде Ройтерс, цитирана от Стандарт нюз.

"Исус им каза, моята жена ...". Това са четирите думи, написани на малък къс пергамент, които може да преобърнe християнските представи. Точно под тях се съдържа и второ изречение: "Тя ще може да бъде мой ученик".

Папирусът е от 4 век, но произходът му засега остава загадка. Д-р Кинг е показала текста на тесен кръг експерти, които смятат, че той е автентичен. Тепърва обаче ще бъде изследван, за да се превърне в неоспоримо историческо доказателство, че Христос е имал жена.

Това не е първият случай, в който се твърди, че Христос бил женен. Предполага се, че това е била ученичката му Мария-Магдалена. Споровете в християнските среди на тази тема датират от ранните векове. В последните години нов тласък им даде скандалният роман на Дан Браун "Шифърът на Леонардо". Най-вероятно сега те отново ще се подновят.

Редактор: Яна Баярова

Откриха най-ранното доказателството за възкресението на Исус

Американският библейски историк и археолог от Университета на Северна Каролина в Шарлът, д-р Джеймс Табор е открил гробница, в която ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com