Имал ли е Исус Христос жена?

123304
Имал ли е Исус Христос жена?

Aвтентичността на фрагмент, в който пише за съпругата на Исус Христос, бе потвърдена от учени от „Харвард" съобщи Си Ен Ен.

Древният папирос, в който се казва „И Исус им каза: Моята съпруга...", е датиран от VIII век след Христа, става ясно след изследванията. Той е с размерите на визитка и съдържа едва 33 думи, написани на коптски език. Коптският език е разновидност на египетското писмо.

Испански историци твърдят, че са открили Свещения Граал

Испански историци твърдят, че са открили Свещения Граал - чашата, от която Исус пие по време на тайната вечеря, предаде БГНЕС. Маргари...

Когато фрамнетът беше открит през 2012 г., Ватиканът го заклейми като съвременен фалшификат. Сега обаче неговата автентичност се потвърждава.

Ето какво са разчели учените: „И Исус им каза: Моята съпруга..." и „тя може да бъде мой ученик".

Макар това да не доказва, че Христос със сигурност е бил женен, то вече такава вероятност може да се допусне.

Карън Кинг, историк от „Харвард", част от екипа, открил фрагмента, е на мнение, че той може да доведе до промяна за разбирането на семейния живот в християнската религия. Ролята на жените в църквата също би могла да се преразгледа. Някои експерти твърдят, че е възможно Исус да е използвал метафора, когато е говорил за съпруга. Според Кинг, единственото, което фрагментът доказва със сигурност, е че жените могат да бъдат пълноправни ученици на Исус.

Изрязаха Сатаната от филма за Христос, защото прилича на Обама

Продуцентите на американския филм "Син божий" са изрязали сцените с участието на Сатаната, тъй като изпълняващият тази роля актьор на в...

Не всички обаче са съгласни. Лео Депуи, професор по египтология в университета „Браун", твърди, че няма начин фрагментът да е достоверен източник на информация. Депуи твърди, че в него са допуснати грешки на коптски език, характерни за Евангелието на Тома. Според него, няма как грешките да съвпадат случайно.

Все още нищо не се знае за произхода на фрагмента, наречен „Евангелието на съпругата Исус". Кинг казва, че той й е даден от анонимен донор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com