Хората се увеличават - безгръбначните намаляват

53008
Хората се увеличават - безгръбначните намаляват

Докато броят на земляните почти се е удвоил от 40 години, този на насекомите, червеите и ракообразните е намалял с45 на сто, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес.Ролята на безгръбначните на Земята е от изключително значение - те опрашват растенията, намаляват броя на вредните насекоми, филтрират водата и захранват почвата с хранителни вещества.

Учени са на мнение, че 322 вида безгръбначни за изчезнали от лицето на планетата през последните 5 години. Популацията на останалите видове безгръбначни е намаляла с 25 на сто."С изненада установихме, че намаляването на популацията на безгръбначните е сходно с това при по-едрите животни - заяви съавторът на изследването Бен Колън от Лондонския университетски колеж. - Досега се смяташе, че безгръбначните са по-резистентни."Според учените два фактора допринасят за изчезването на безгръбначните - унищожаването на хабитата им и климатичните промени.

Как се е променил човекът през последните 100 години

Хората са станали по-високи, по-дебели и живеят повече, откогато и да било. Всички тези промени, са станали през последните 100 години,...

Друго изследване представя причинно-следствената връзка между изчезването на животински видове и увеличаването на конфликтите, организираната престъпност и детската експлоатация в света.Намаляването на работните места и недохранването биха могли да предизвикат увеличаване на трафика на хора, са установили учени от Калифорнийския университет в Бъркли.

"Това изследване представя намаляването на фауната като източник за социални конфликти, а не като симптом на появата им - отбелязаха учените. - Доходите и оцеляването на милиарди хора зависят директно или индиректно от месото от диви животни, а този източник намалява."

Резултатите от двете изследвания са публикувани в сп. "Сайънс".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно