Хората, които пишат грозно, са по-умни от тези с красив почерк

203497
Хората, които пишат грозно, са по-умни от тези с красив почерк

Психолозите смятат, че по почерка може да се определят основни особености на човешкия характер. Върху начина, по който изписваме буквите влияят такива фактори като: емоционално състояние и свойствата на нервната система. Съществуват теории, свързани с начина на писане, които придават дори сексуално предимство на онези с лош почерк. Според други специалисти фактът дали пишем красиво или не се дължи на наследствеността.

Много известни личности са имали грозен и неразбираем почерк. Означава ли това, че грозното писане е признак на гениалност? Специалистите не са единодушни, но ето няколко примера за гении, на които не им се е получавало да пишат красиво и четливо.

Вижте колко ви остава да живеете

Просто упражнение със сядане на пода и ставане без да се подпираме предсказва колко дълго ще живеем, пише Daily mail. Тестът е разрабо...

Наполеон

Почеркът на френския пълководец се променял около седем пъти, като с времето ставал все по-сложен и неразбрираем. Наполеон е автор на един роман, чието разшифроване е създало много трудности.

Бетовен

Почеркът на музикалния гений Бетовен е станал причина Деветата симфония да бъде напечатана цели две години след създаването ѝ, заради неразбираемия почерк на композитора.

Уинстън Чърчил

Живот на Марс е имало?

Учени откриха в метеорит, паднал на Земята през 2011 година, доказателство за това, че през дълбоката древност е имало живот на Марс, с...

Записките на Чърчил са достъпни на малцина, тъй като е необходимо много време, за да се привикне към прекалено дребния и неразбираем почерк на британския политик

Карл Маркс

Карл Маркс не е оставял разстояние между думите, което правело прочита на трудовете му истинско мъчение.

Алберт Айнщайн

Гениалният физик се отличавал не само с грозен почерк, но и с немърливост. Записките му били целите в петна, отпечатъци от пръсти и други пречки за гладкото им четене.

Алкохолизмът може да се окаже генетично заболяване

Мрежа в ДНК прави определени хора по-уязвими към алкохола, показва ново изследване. Учени от Университета в Тексас сравнили мозъчната...

Лев Толстой

Почеркът на Толстой бил разбираем единствено за жена му, която преписала „Война и мир” няколко пъти. Според психиатъра Чезаре Ломброзо, направил анализ на почерка на велия писател, по този начин би могла да пише само жена с леко поведение и с психически отклонения.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com