Facebook ще се грижи да не пускаме снимки, докато сме пияни

54640
Facebook ще се грижи да не пускаме снимки, докато сме пияни
Снимка: Thinkstock

Случвало ли ви се е да качите снимки във Facebook, които никога не бихте показали там, ако бяхте трезвени? Е, Марк Зукърбърг и екипът му вече работят върху продукт, който да замества самообладанието ви.

Става въпрос за софтуер, който ще разпознава посръбнали си порядъчно потребителите на мрежата и ще блокира снимки, които те качват и които ще се преценяват като неподходящи за публикуване със специален алгоритъм. За реализирането на тази идея се използва изкуствен интелект, който може да различава пияните трезвите хора. Със създаването на тази система са е заел известният специалист от университета в Ню Йорк Ян Лекун (Yann LeCun), който оглавява лабораторията по изкуствен интелект на Facebook (Facebook Artificial Intelligence Research lab, FAIR), съобщава kaldata.com.

Футбол и ебола - събитията на 2014 година във Facebook

Световното първенство по футбол и епидемията с ебола оглавиха класацията на най-споделяните теми от потребителите на Facebook по свет...

Самата система се обучава чрез стандартни и познати методи за обучение на невронни мрежи - голяма база данни с фотографии и изображения, в които хора отбелязват трезвите и пияните хора, а системата постепенно извежда основните признаци, по които може да бъде класифицирана всяка една фотография.

Вече е постигнато разпознаването на и идентифицирането на подобни хора във фотографиите, но засега се ползват и предишни фотографии на индивидите, на които потребителите гарантирано са трезви.

В дългосрочна перспектива Facebook възнамерява да създаде нещо като "цифров помощник". Лекун счита, че алгоритъмът може да се използва и с технологията за виртуална реалност Oculus VR, която Facebook неотдавна закупи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com