Древни книги пазят свидетелства за "сражения на НЛО"

47507
Древни книги пазят свидетелства за "сражения на НЛО"
Снимка: Thinkstock

Американски изследователи откриха в немски книги от XVII век първите писмени свидетелства за появата на неидентифицирани летящи обекти и дори за „сражения“ между НЛО, пише изданието The Epoch Times.

В древните книги се говори, че на 8 април 1665 година рибари забелязали небесни кораби. Всичко започнало с появата на птичи ята. „Те приеха формата на дълъг коридор в къща. След това се превърнаха в две въздушни ескадри. Двата флагмана стреляха един по друг, в небето избухна огън и се появи дим“, цитират описанието на „небесната битка“ Крис Обек и Мартин Шоу от Националния център за авиация и изучаване на аномалните явления.

Професор от БАН: Имало е скорошен случай на НЛО в България

Преди месец и половина над квартал „Кремиковци” е видяно НЛО от свидетел. Това съобщи проф. Лъчезар Филипов от БАН, един от...

Работата на американските изследователи е построена върху трудовете на немския учен Еразмус Финкс. В тях те са открили и описанието на „сражението между НЛО“, разиграло се близо до градчето Бархефт на територията на съвременна Германия. Свидетелства за това странно събитие има и в редица други книги от това време.

„В небето се появи плоска кръгла форма, като чиния, напомняща голяма мъжка шапка. Тя имаше цвят на тъмна луна, увисна над църквата „Св. Николай“ и остана там неподвижна до вечерта. Рибарите се уплашиха до смърт, не искаха да гледат в тази посока, закриваха очите си с ръце. На следващия ден всички се разболяха“, написал Финкс през 1689 г.

Обек и Шоу издигат няколко версии. Според тях рибарите може да са станали жертва на масов мираж, който възниква при определено съчетание на атмосферните слоеве. Според друга версия причина за видението е било голямо ято скорци, които заемат странни и бързо променящи се форми. Впрочем, отбелязват изследователите, нито ятото, нито миражът са могли да се задържат няколко часа над църквата.

Очевидно Финкс е бил на мнение, че в небето се е разиграла битка на кораби, тъй като тя е изобразена на скица в книгата му. Обек и Шоу така и не намерили твърд отговор. Но отбелязват като безспорен факт, че в Бархефт е имало невероятен случай. Според тях това може да се смята за едно от първите документални съобщения за „летяща чиния“ в историята.

Камерата на МКС заснела НЛО?

Преди два дни (29 август – б.р.) една от камерите, монтирани на Международната космическа станция, е заснела неидентифициран летя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно