Дизайнерски деца ли ще създава науката?

7886
Дизайнерски деца ли ще създава науката?

Камбаната на етиката прозвъня, когато през април китайски изследователи съобщиха, че са експериментирали с 85 дефектни човешки ембриона, в опит да променят определени гени, без да нараняват цялата ДНК верига.

Те се провалиха. В повечето случаи гените не се променили въобще, а в случаите, в които станало, имало проблеми. Въпреки че изследователите нямали намерение да създават живо човешко същество, работата им е знак, че трябва да се помисли дали създаването на дизайнерски деца е етично.

Строят специален град за научни експерименти

В края на 9-килиметров път в една от сухите долини в южната част на щата Ню Мексико изследователи изграждат първото по рода си тест...

"Науката прогресира толкова бързо, че няма време да обмисляме обстойно етиката около дадено откритие", казва Питър Шатнър (Peter Schattner), учен и автор на книгата Sex, Love and DNA: What Molecular Biology Teaches Us About Being Human (Секс, любов и ДНК: Какво ни казва молекулярната биология за това да бъдеш човек).

"Абортът отдавна е пикантна тема на дискусии, но сега вече дори можем да погледнем в бъдещето на ембриона и това поражда още повече полемика." Скоро хората ще могат да избират не само пола на детето, но и това дали да бъде силно в математиката или спортовете.

Запознайте се и с няколко възможни сценария според Шатнър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно