Детските рисунки подсказват интелекта в зряла възраст

45125
Детските рисунки подсказват интелекта в зряла възраст
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Дали детето ще е умно или не, може да се разбере по рисунките, които е правило, като малко. До този извод стигнали британски психолози, съобщи Psychological Science.

В продължение на години било изучавано поведението на 8 хиляди близнаци. На 4 годишна възраст всеки от тях правел тест, който бил оценяван по 12-бална система.

Защо осъждаме случайния секс?

Сексът за една нощ погубва политически кариери и „захранват” редица медии. Той е обсъждан и осъждан, сякаш от всички. Но то...

Децата рисували картина, а след това изпълнявали задача за съобразителност. Психолозите оценявали рисунката, изучавайки детайлите, които изобразявало детето. Колкото по-старателно били изпълнени детайлите, толкова по-висока била оценката.

След 10 години децата отново се явявали на тест за интелигентност. По-добри резултати показали онези деца, които били оценени високо за рисунките си като малки.

Експертите установили, че високите оценки, получени от децата на 4-годишна възраст на теста Draw-a-Child били не само свидетелство за висок интелект в тази възраст, но и са свързани с високото ниво на умствените способности.  

 

Прави ли ни Хари Потър по-добри?

Успехът на романите за Хари Потър се крие в невероятното съчетание на фантастична атмосфера и реалността на съвременния свят. Неговите ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно