Цветни крушки правят зеленчуците по-вкусни

36294
Цветни крушки правят зеленчуците по-вкусни
Снимка: Getty Images/Guliver

Парник, който не се нуждае от слънчева светлина може да увеличи производството на храна в населените места, пише Mail Online.

Парникът използва светлина с определена дължина на вълните, която подобрява растежа и дори вкуса. Експертите са открили, че растенията не се нуждаят от всички цветове на спектъра, съдържащ се в дневната светлина.

Защо жените имат гърди

Млечните жлези и други характерни особености на женското тяло са се формирали в хода на еволюцията, тъй като мъжете-предци Homo са прес...

Биолози от Технологичния център Стокбридж (STC) са установили, че растенията, облъчвани с внимателно дозирана смес от червена и синя светлина се развиват изключително добре в изследователското съоръжение, разположено на 929 кв.м. в близост до Селби в Северен Йоркшир. Учените са открили, че с помощта на осветителни крушки с различни цветове са в състояние да контролират моделите на растеж, да увеличават реколтата и дори да усилват вкуса.

В момента едва половината от храната, която се консумира във Великобритания, например, се отглежда в страната. С новата технология плодове и зеленчуци биха могли да се произвеждат в празни сгради и изоставени складове. Изследователите се надяват, че оранжериите на закрито ще се използват в гъсто населени градски райони, спестявайки място и осигурявайки по-свежа продукция на пазара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно